Green Yard er blitt en etablert rigghavn

Verftet ble startet i 2018, og i 2019 ble forretningsområdet «Rigghavn» etablert. Allerede ett år etter – nå i 2020 – kan Green Yard notere seg for det som kan være et virkelig gjennombrudd når det gjelder denne type verftstjenester for rigger.

Borgland Dolphin ved Green Yard rigghavn

Dette skyldes at riggen Borgland Dolphin, som har vært på boreoppdrag for Shell i Nordsjøen, kom tilbake til Green Yard i juni for nødvendig vedlikehold etter et svært vellykket opphold ved verftet i 2019.

I tillegg var Green Yard veldig nær ved å kunne notere seg for besøk av ytterligere to rigger nå i sommer. Det gikk dessverre ikke slik denne gangen, men det faktum at Green Yard mottok også den henvendelsen viser at markedet er blitt oppmerksom på at der nå også er etablert en svært kapabel rigghavn i Fedafjorden.

Det at Borgland Dolphin kommer tilbake er imidlertid en stor fjær i hatten for Green Yard, sammen med alle lokale og regionale underleverandører som har bidratt til å levere tjenester, service, og kvalitet på et nivå som har gjort oppdragsgiver Dolphin Drilling så fornøyde at de nå kommer tilbake til oss igjen.

Samtidig er dette en virkelig gladmelding både for kommunen, regionen og Green Yard i en vanskelig tid med store utfordringer for oss alle.

Ringvirkningene for Kvinesdal kommune, og Lister regionen for øvrig, av å ha en slik rigg liggende ved Green Yard er store. Det betyr i praksis mer oppdrag for en rekke underleverandører til Green Yard for jobben som skal gjøres med selve riggen. I tillegg kommer økt aktivitet for lokale servicebedrifter, både innen hotell/overnatting og transport.