Green Yard Group har fått landstrøm!

Green Yard konsernet har investert i 690V landstrømanlegg, og kan med dette gi et mer bærekraftig tilbud både for kunder, ansatte og miljøet.

Frank-Hauge_verftselektrikar-small

-Nå kan skipene ligge til kai utslippsfritt og de ansatte slipper å jobbe i støy og varme fra motorrom, så dette er vi glade for å ha på plass! Det sier Frank Hauge, ledende bedriftselektriker hos Green Yard Kleven. Han har hatt ansvar for den praktiske jobben med å få landstrømmen på plass. – Første skip ut til å bruke landstrøm hos oss er Hurtigruteskipet MS Otto Sverdrup.

Landstrømanlegget er på 2MVA og er levert av Blueday Technology. Anlegget leverer både 50 og 60Hz på 400V, 440V, 480V, 660V og 690V, noe som er unikt for landstrømanlegg.

-Green Yard konsernet har som mål om å være det grønneste alternativet i bransjen, og med denne investeringen etterlever vi vår målsetting ved våre verft. Denne løsningen med Blueday Technology vil være med å gi oss et løft både ved Green Yard Kleven og Green Yard Feda, sier Hans Jørgen Fedog, konsernsjef i Green Yard Group.

Å få på plass landstrøm medfører at både skip og rigger som ligger til kai kan stenge ned motorer, noe som hindrer både utslipp og støy.

-Våre nøkkelferdige løsninger for landstrømanlegg reduserer effektivt utslippene og sikrer samtidig påliteligheten og sikkerheten til kraftsystemet ombord. At Green Yard Group har valgt oss til å levere løsninger som bidrar til at verftet blir grønnere og reduserer klimagassutslippene setter vi veldig stor pris på, sier Hans Petter Heggebø, CEO i Blueday Technology.